Tips voor een optimaal wifi signaal

Bij Breedband Arnhem krijg je het allersnelste internet; tot wel 1000 Mbit/s! Maar het draadloze wifi-signaal is niet altijd optimaal. Om het beste uit je wifi-verbinding te halen, hebben wij wat tips voor je opgesteld:

1. Locatie

Als eerste is de locatie van de router heel belangrijk. Onze monteur zal er altijd voor zorgen dat hij op de meest ideale locatie staat. Max Disteli, engineer van Breedband Arnhem vertelt: “Indien je de router toch wil verplaatsen, zorg er voor dat hij op een centrale plek staat waar het signaal geen lange afstanden hoeft af te leggen. Zo zorg je ervoor dat het bereik optimaal blijft!”

2. Ruimte voor signaal

Het is ook belangrijk dat het signaal de vrije ruimte heeft, om naar je apparatuur te kunnen stralen. “Zet hem daarom het liefst niet verstopt in een kast of kelder,” vertelt Max. “Zet het apparaat ook niet direct naast andere apparatuur dat signalen uitzendt en niet naast stroomkabels. Dat zijn allemaal dingen die het signaal kunnen verstoren.”


Engineer Max Disteli met de ZyXEL router en Sparql-box
 

3. Wifi repeater

Een wifi-router heeft niet een onbeperkt bereik, maar je kunt het wel versterken met een wifi-repeater. Ze pakken het wifi netwerk op een plek waar ze zelf bereik hebben en verspreiden die weer opnieuw zodat het bereik vergroot wordt. “Wij nemen standaard een ZyXEL WRE6505 mee bij onze aansluitingen. Indien gewenst, kunnen wij deze ook plaatsen. ”

4. 2,4 of 5 GHz

Je hebt twee verschillende frequenties op de router: 2,4 GHz en op 5 GHz. De voordelen bij de 2.4 GHz frequentie, zijn dat het een groot bereik heeft, door de muren heen gaat en bijna door ieder apparaat wordt ondersteund. Bij 5 GHz zijn dat de maximaal hogere snelheden en het aantal minder storingen met andere apparaten. Bij een klein huis is het handig is om te kiezen voor 5 GHz. “Wanneer je in een groter huis woont en niet overal over een goede internetverbinding beschikt met 5 GHz kan het slim zijn om voor 2.4 GHz te kiezen,” aldus Max.

Optimaal signaal

Zet de router dus op een centrale plek waar hij goed kan stralen en waar weinig ander apparatuur in de weg staat. Een groot huis? Plaats eventueel wifi-repeaters of verander eens de frequentie voor een beter signaal. Is de wifi toch niet helemaal naar behoren? Neem dan contact met ons op via 026 – 20 20 200 of stuur een mail naar info@breedbandarnhem.nl

Toon locatie op kaart